Tre personer pluggar

Aventus och jobbcoach.se 

Vi har alla någon gång varit i färd med att söka jobb. Det är inte alltid det lättaste att veta vad som ska stå i cv eller i det personliga brevet. Jobbcoach.se skapades av Aventus för att samla handfasta och praktiska råd kring arbetssökandet för att hjälpa dig med alla utmaningar du kan ställas inför.

Vi har arbetat i över 30 år med att matcha arbetsgivare som behöver anställa och arbetssökande som söker jobb så de hittar varandra. Vi har med andra ord samlat på oss en hel del erfarenhet och vet vad som fungerar och vad som inte fungerar när det gäller jobbmatchning. På jobbcoach.se delar vi med oss av våra erfarenheter och bästa tips för att hjälpa dig vidare i ditt jobbsökande.

Aventus har sedan 1986 hjälpt människor och organisationer att hitta varandra, utvecklas tillsammans och skiljas åt på bästa sätt. Vi arbetar alltså med alla processer som ingår i arbetslivet.

 

Omställning

När man hjälper arbetssökande att hitta nytt jobb brukar man kalla det omställning. Det här arbetar vi på Aventus mycket med. Det är dels genom Arbetsförmedlingen, dels genom olika fonder där de som blir uppsagda pga arbetsbrist kan få hjälp. Sådana fonder regleras i kollektivavtal. Har du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kan du höra med ditt fack om du har rätt till sånt stöd eller så kan du läsa mer om det på Aventus hemsida.

När det gäller tjänster genom Arbetsförmedlingen kan du få hjälp av Aventus genom Rusta och matcha. 

 

Kvinna sitter på trappa med en laptop i knät

Rusta och matcha

Rusta och matcha är till för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Du kan få hjälp av en coach att komma vidare i ditt jobbsökande eller om du behöver gå en utbildning. Här kan du läsa mer om vad Rusta och matcha innebär.

 

Outplacement

Ibland går arbetsgivaren in och stöttar upp när någon behöver sägas upp av någon annan orsak än arbetsbrist. Då kallar man det outplacement. Aventus jobbar med detta också. Ofta skräddarsys programmet efter behov, men det finns även färdiga paket som en arbetsgivare kan välja att köpa. 

Läs mer om outplacement

 

Rekrytering och konsultuthyrning

Förutom att hjälpa arbetssökande att hitta jobb hjälper vi också företag att hitta personal. Eftersom vi varje år hjälper ungefär 2000 människor att komma vidare i karriären inom vitt skilda yrkesområden, har vi bra kontakter och kan hjälpa till med rekrytering i de flesta branscher. Men framför allt jobbar vi med rekrytering av chefer och specialister inom hr och ekonomi. Vi rekryterar kompetenbaserat och fördomsfritt. Vi hjälper till med hela eller delar av rekryteringsprocessen och jobbar också med executive search.

Läs mer om Aventus rekryteringstjänster

Vi hyr också ut konsulter inom hr och ekonomi. För oss är det viktigt att det blir rätt person på rätt plats. Dels för att arbetsgivare som behöver hyra in personal får rätt kompetens men det är lika viktigt att konsulten själv kommer till en arbetsplats där man kan trivas och utvecklas. Som konsult hos Aventus ska du veta att vi månar mycket om att du som konsult ska ha en bra arbetssituation.

Läs mer om Aventus konsultuthyrning

 

Internationellt

Aventus är medlemmar av Arbora Global Career Partners. Det är ett nätverk för företag som arbetar med omställning, outplacement och organisationsutveckling och finns i 30 länder runt om i världen. Det betyder att vi har lokala kontakter som kan hjälpa till för den som ska flytta utomlands. Särskilt nära samarbete har vi med våra nordiska grannländer genom Arbora Nordic.

Läs mer om Arbora Nordic

 

5 goda skäl att välja Aventus

  • Vi kan din arbetsmarknad
  • Vi ger dig ett personligt och professionellt stöd
  • Vi anpassar vårt stöd efter dig och dina behov
  • Vi är bra på att se och skapa nya möjligheter
  • Vi hjälper dig nå din fulla potential