Rusta och matcha

Kvinna sitter på trappa med en laptop i knät

Intensivt och anpassat stöd av Aventus för att hitta nytt jobb eller utbildning

 

Vad är Rusta och matcha?

Du som letar efter nytt jobb eller kanske en utbildning och är inskriven på Arbetsförmedlingen kan få hjälp av Aventus genom tjänsten Rusta och matcha. Tjänsten är till för dig som kan och vill jobba eller studera och behöver lite extra stöd och hjälp på vägen till nytt jobb. Aventus har i 35 år sysslat med just det här, hjälpa arbetssökande att hitta ny sysselsättning och matcha mot lediga jobb på arbetsmarknaden. Om Arbetsförmedlingen beslutar att det här är rätt för dig kommer du att få hjälp av en av våra jobbcoacher.

Rusta betyder att vi hjälper dig och utrustar dig med rätt verktyg för att kunna söka jobb på ett framgångsrikt sätt och så det går så snabbt som möjligt att nå målet. Matcha betyder att vi hjälper till att matcha dig och dina kompetenser mot arbetsgivare som behöver anställa.

Vår ledstjärna är alltid individuell anpassning. Med all vår erfarenhet vet vi hur viktigt det är att du får hjälp som är anpassad efter just dina behov och förutsättningar. Därför börjar vi alltid med en grundlig kartläggning av hur just din situation ser ut. Tillsammans benar vi ut vilka kompetenser och önskemål du har och vad det är som driver dig. Sen lägger vi upp en tydlig och konkret plan för arbetet framåt.

Var finns jobb som är intressanta för dig? Hur ska du göra för att stå ut i mängden av arbetssökande och få komma på intervju? Hur ska du göra för att lyckas på intervjun och landa jobbet? Kanske kommer du fram till att en utbildning kunde vara intressant. Tillsammans med din coach eller en av våra studie- och yrkesvägledare undersöker du vad det finns för utbildningar som kan vara aktuella. Hela tiden är det du som är i fokus.

 

ikon med hjärta

KA-nummer Stockholm: 10069348

ikon med hjärta

KA-nummer Göteborg: 10069351

ikon med hjärta

KA-nummer Örebro: 10069349

 

Du kan läsa mer om Rusta och matcha på Arbetsförmedlingens hemsida.

Det här är exempel på saker som du och din coach kan arbeta med inom Rusta och matcha:

 • Kartläggning av färdigheter, kompetenser, egenskaper och yrkesområden
 • Hitta och söka jobb som annonseras ut
 • Hitta och söka jobb på den dolda arbetsmarknaden
 • Hjälp med att göra riktigt bra ansökningshandlingar
 • Följa upp sökta jobb på ett bra sätt
 • Se till att du får kontakt med arbetsgivare som behöver anställa
 • Förbereda och träna på arbetsintervjuer
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Information om utbildningar och hjälp med att söka utbildning
 • Motiverande samtal

Hur går det till?

Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du är aktuell för Rusta och matcha, men när det är klart är det du själv som bestämmer hos vem du vill få den här hjälpen. För att välja Aventus som leverantör loggar du in på Arbetsförmedlingens hemsida och går till Min planering. Därifrån kan du söka fram Aventus, antingen genom att söka på namnet eller via våra så kallade KA-nummer.

Vi finns på följande orter:

När du valt Aventus som leverantör kommer du att bli kontaktad av din coach för att få tid och plats för ert första möte. Under det första mötet går ni igenom dina förutsättningar och dina mål och sen sätter ert arbete igång. 

Vi får ofta frågan om man kan genomföra Rusta och matcha på distans. Svaret på den frågan är både ja och nej. Det är Arbetsförmedlingen som sätter reglerna för hur mycket man kan jobba på distans och hur mycket man måste vara på plats i våra lokaler. Vid minst ett tillfällle i veckan kommer du till våra lokaler. Övrig tid går det bra att jobba på distans och du kan ha kontakt med din coach via telefon eller videosamtal.

 

Vad är KROM då?

Kanske har du hört talas om KROM och undrar vad det är för något. Det är precis samma sak som Rusta och matcha. Tidigare kallade Arbetsförmedlingen tjänsten för Kundval Rusta och matcha (KROM), men sen strök man "Kundval" ur namnet. Ibland talar man ändå fortfarande om KROM. 

5 goda skäl att välja Aventus

 • Vi kan din arbetsmarknad
 • Vi ger dig ett personligt och professionellt stöd
 • Vi anpassar vårt stöd efter dig och dina behov
 • Vi är bra på att se och skapa nya möjligheter
 • Vi hjälper dig nå din fulla potential

Rusta och matcha

Vill du få hjälp av en jobbcoach? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 Du måste ange ditt namn
 Saknar svar
 Saknar svar
 Du måste ange ditt telefonnummer
 Du måste ange din mejladress
 Du måste ange ort
 Du måste skriva ett meddelande
 Du måste godkänna att vi lagrar dina personuppgifer
Skicka
* Här kan du läsa om hur vi tar hand om dina personuppgifter