Rusta och matcha Aventus Göteborg

Kvinna sitter på trappa med en laptop i knät

Få hjälp att hitta det jobb eller den utbildning som är rätt för dig

 

 

Vad är Rusta och matcha?

För dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och bor i Göteborg med omnejd finns det möjlighet att ta del av tjänsten Rusta och matcha. Aventus arbetar sedan många år med jobbcoachning och vi är anslutna till tjänsten. Vi hjälper dig att hitta jobb eller studier som passar dig. Genom Rusta och matcha maximerar vi chansen för dig att få komma på anställningsintervju. Med våra jobbcoachers hjälp rustar vi dig även för att lyckas med intervjun och börja jobba.

Rusta och matcha är ett stöd för dig som är arbetssökande och som behöver intensiv och individuellt anpassad hjälp att hitta jobb. Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare hjälper dig med jobbmatchning så att du kan ta nästa steg i livet, till ditt nästa jobb eller utbildning.

Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du är i behov av stödet och bestämmer hur mycket stöd du får. Du kan läsa mer om Rusta och matcha på Arbetsförmedlingens hemsida. I Göteborg är vårt så kallade KA-nummer  10072846.

 

För vem?

Rusta och matcha finns till för dig som behöver förstärkt och anpassad hjälp med jobbmatchning eller studieval. Våra jobbcoacher hjälper dig bland annat genom att gå igenom ditt CV och personliga brev, intervjuträning, att skapa kontakter med lokala arbetsgivare, mentorskap och motiverande samtal. I vårt uppdrag med Rusta och matcha är målet att du ska få alla de verktyg du behöver för att hitta det jobb eller de studier som passar dig. Våra jobbcoacher har en god kännedom kring arbetsmarknaden där du bor och har etablerade kontakter med många arbetsgivare.

Du har fördel av att vi har en bred verksamhet med olika inriktningar och en lång erfarenhet och kunskap om olika branscher och yrken. Vi har Rusta och matcha med nätverken, och vi har aktiviteterna och engagemanget för dig.

 

Individuellt stöd

Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare är måna om att ge dig ett individuellt anpassat stöd och utgår efter ditt nuläge, vad du kan och vad du vill. Vårt gemensamma arbete inleds med att sätta upp en plan för dig baserat på detta. Under hela resan, från start till mål, finns din coach med och strukturerar upp jobbmatchningen och stöttar dig.

Vi är måna om att tillsammans hjälpa dig att hitta ett jobb eller studier som passar dig. Vårt fokus är det personliga samtalet, vilket varvas med aktiviteter enligt dina behov och önskemål. Aktiviteterna kan ha fokus på dolda jobb, it-kunskaper eller kompetenskartläggning, och är ofta praktiska med mycket dialog. Samtalen sker under sekretess och efter planering med din coach, där ni tillsammans hittar mål och fokus.

Vi har ett bra kontaktnät på den lokala arbetsmarknaden i Göteborg med omnejd. Det innebär inte att vi har en påse med jobb att dela ut. Däremot innebär det att vi blir kontaktade direkt av arbetsgivare i våra nätverk som behöver anställa snabbt och om dina kompetenser matchar det som krävs får du ett försprång och kan söka jobbet direkt.

Här är några exempel på vad du kan få hjälp med:

 • Stöd med att hitta och söka jobb (jobbmatchning)
 • Skapa riktigt bra ansökningshandlingar
 • Uppföljning av sökta jobb
 • Kontakter med arbetsgivare
 • Presentera dig för arbetsgivare som ska rekrytera
 • Intervjuträning och förberedelse inför anställningsintervju
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Information om utbildningar och hjälp med att söka utbildning
 • Motiverande samtal
 • Studiebesök
 • Seminarier
 • Dataundervisning
 • Samhällsinformation

Så här fungerar det

Som deltagare väljer du själv vilken leverantör du vill anlita. Så här går du tillväga om du vill välja Aventus som din leverantör av Rusta och matcha:

 1. Logga in på arbetsformedlingen.se.
 2. Gå till din planering på Mina sidor och klicka vidare till söksidan för leverantörer.
 3. Därifrån väljer du genom ett enkelt knapptryck Aventus AB. Du kan också söka på vårt KA-nummer Göteborg: 10072846

När du fått beslut genom Arbetsförmedlingen kontaktar vi dig med ett startdatum. Du får då träffa en personlig jobbcoach hos oss som hjälper och stöttar dig med jobbmatchning eller studieval.

 

Varför ska du välja Aventus?

Sedan 1986 har Aventus arbetat med att handleda och hjälpa människor att hitta jobb eller studier som passar dem. Vi är ett matchningsföretag med ambitionen att kunna hjälpa alla som kommer till oss, vare sig det gäller jobb eller studier. Bland annat genom tjänsten Rusta och matcha har vi hjälpt tusentals personer att hitta jobb eller studier. Vi kan det här med jobbmatchning och studievägledning, helt enkelt.

 

Öppettider Göteborg

 

     Tisdag 8-12

     Onsdag 8-12

     Torsdag 8-12

     Fredag 8-12

Kontaktperson Göteborg

 

Emelie Olsson

  ☎ Telefon: 073-043 78 89

  ✉ E-post: emelie.olsson@aventus.se

  KA-nummer: 10072846

 

"Tack vare Emelie så kom jag igång, och kunde strukturera, mitt arbetssökande på ett sätt som jag inte hade kunnat göra om jag varit tvungen att göra på egen hand."

Här finns vi i Göteborg

I Göteborg hittar du oss i Folkuniversitetets lokaler på Järntorget. Det är lätt att ta sig dit med spårvagn eller buss.

Oavsett om du bor i Mölndal, Partille, Frölunda, Angered, på Hisingen eller nån annanstans runt Göteborg är det lätt att komma till oss.

Rusta och matcha

Vill du få hjälp av en jobbcoach? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 Du måste ange ditt namn
 Saknar svar
 Saknar svar
 Du måste ange ditt telefonnummer
 Du måste ange din mejladress
 Du måste ange ort
 Du måste skriva ett meddelande
 Du måste godkänna att vi lagrar dina personuppgifer
Skicka
* Här kan du läsa om hur vi tar hand om dina personuppgifter