Rusta och matcha Örebro

Kvinna sitter på trappa med en laptop i knät

Aventus ger dig individuellt och anpassat stöd när du söker jobb eller utbildning

 

Vad är Rusta och matcha i Örebro?

Rusta och matcha är en tjänst som du kan få genom Arbetsförmedlingen. Rusta betyder att du får hjälp med att skaffa rätt verktyg för att du ska kunna söka och få ett jobb så snabbt som möjligt. Matcha handlar om jobbmatchning. Dina kompetenser och kunskaper matchas mot behov som finns hos arbetsgivare som behöver anställa ny personal. 

Individuell anpassning är det som vi tycker är allra viktigast när vi ska hjälpa dig att hitta nytt jobb. Vi har hållit på med jobbmatchning i över 35 år och vi vet att det inte finns ett sätt som passar alla. Alla behöver olika saker. Därför börjar vi alltid med att ta reda på hur just din situation ser ut. Tillsammans tar vi reda på vilka förutsättningar du har. Vilka kompetenser och styrkor har du? Vilka mål har du och vart vill du? Hur ska vi kunna hjälpa dig att du komma vidare? Utifrån det skapar vi en tydlig och konkret plan för vad du behöver göra och vilket stöd du behöver av din jobbcoach.

Hur ska du hitta de jobb som är intressanta för dig? Hur ska du göra för att just din ansökan ska sticka ut så du får komma på intervju? Vad behöver du slipa på för att genomföra intervjun så du kan visa varför arbetsgivaren ska anställa just dig? Behöver du bygga på med mer utbildning för att kunna komma vidare? Kanske kommer du fram till att en utbildning kunde vara intressant. Du får hjälp av din coach att ta reda på det eller av en studie- och yrkesvägledare. 

Du kan läsa mer om jobbar med tjänsten Rusta och matcha på Arbetsförmedlingens hemsida. I Örebro är vårt så kallade kallade KA-nummer 10069349.

 

För vem finns Rusta och matcha?

Det är bara du som är inskriven på Arbetsförmedlingen som kan få stöd genom Rusta och matcha på Aventus. Det är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp för att hitta ett nytt jobb eller en utbildning. Arbetsförmedlingen beslutar om Rusta och matcha är rätt för dig. 

Aventus har i över 30 år sysslat med just det här, hjälpa arbetssökande att hitta ny sysselsättning och matcha mot lediga jobb på arbetsmarknaden. När Arbetsförmedlingen har beslutat att detta är rätt årgärd för dig kommer du att få hjälp av en av våra jobbcoacher.

Exempel på vad du får inom Rusta och matcha i Örebro

 • Kartläggning av kompetenser, intresse- och yrkesområden
 • Hitta utannonserade jobb
 • Hitta jobb på den dolda arbetsmarknaden
 • Hjälp med att spetsa dina ansökningshandlingar
 • Uppföljning av sökta jobb
 • Hitta kontakter hos arbetsgivare som behöver anställa
 • Intervjuträning
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Hjälp med att söka utbildning
 • Motiverande samtal

Individuellt upplägg

Vi på Aventus har jobbat med att hjälpa människor att hitta ny sysselsättning, jobb eller utbildning i över 30 år. Mycket har hänt på arbetsmarknaden under den tiden men en sak har vi lärt oss som fortfarande är sig likt. Det är hur viktigt det är med ett individuellt upplägg. "One size fits all" fungerar inte alls. Det är dina förutsättningar och dina önskemål som måste styra vårt samarbete. Du får en personligt upplagd plan som är unik just för dig. 

Minst en gång varannan vecka träffar du din coach för ett individuellt coachmöte, men du kommer till våra lokaler en gång i veckan för någon av våra jobbsökaraktiviteter. Mellan mötena jobbar du på egen hand med det som du och din coach kommit överens om men du har alltid möjlighet att ha telefon- och mejlkontakt med din coach. 

 

Hur kan jag få hjälp genom Rusta och matcha?

Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om det är aktuellt med Rusta och matcha för dig. Kontakta Arbetsförmedlingen och fråga om du kan få ta del av tjänsten. När du fått ett beslut är det du själv som bestämmer vem som ska ge dig den hjälpen. Logga in på Arbetsförmedlingens hemsida och gå till Mina planering. Där kan du välja leverantör och du söker fram Aventus. Vårt så kallade KA-nummer i Örebro är 10069349. Men det går bra att söka på namnet Aventus och välja Aventus Örebro. 

När du fått ett beslut kommer din coach att höra av sig och ge dig en tid för när du ska komma till oss för att träffa din coach och starta programmet. 

Du kan läsa mer på Arbetsförmedlingens hemsida.

 

Var finns vi i Örebro?

När det är dags beger du dig till våra trevliga lokaler på Drottninggatan 40C mitt i centrala Örebro.

Vi jobbar med dig som bland annat bor i:

 • Örebro
 • Kumla
 • Hallsberg
 • Askersund
 • Laxå
 • Karlskoga
 • Frövi
 • Lindesberg
 • Hällefors
 • Kopparberg
 • Arboga

För dig som kommer med bil finns goda parkeringsmöjligheter intill. För dig som åker kollektivt är det en minuts promenad från hållplatsen.

 

Öppettider Örebro

 

     Tisdag: 8-12

     Onsdag: 8-12

     Torsdag: 8-12

     Fredag: 8-12

Kontaktperson Örebro

 

Pär Öhlin 

  ☎ Telefon: 073-842 53 40

  ✉ E-post: par.ohlin@aventus.se

  KA-nummer:10069349

 

"Man fick alltid en positiv boost efter varje samtal."

Sagt av en av Pärs deltagare

Rusta och matcha

Vill du få hjälp av en jobbcoach? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 Du måste ange ditt namn
 Saknar svar
 Saknar svar
 Du måste ange ditt telefonnummer
 Du måste ange din mejladress
 Du måste ange ort
 Du måste skriva ett meddelande
 Du måste godkänna att vi lagrar dina personuppgifer
Skicka
* Här kan du läsa om hur vi tar hand om dina personuppgifter