Rusta och matcha Stockholm

Kvinna sitter på trappa med en laptop i knät

Hitta jobbet eller utbildningen med hjälp av en jobbcoach från Aventus

 

Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst från Arbetsförmedlingen. Om du är inskriven som arbetssökande kan de bestämma att du får delta i tjänsten om du behöver extra och indivuduellt anpassat stöd. Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare sätter dig som individ i fokus och skräddarsyr en plan anpassad för just dig. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet kring arbetsmarknaden och studier vet de precis hur de kan hjälpa dig. Detta är ett vinnande koncept som vi vet fungerar. 

Du kan läsa mer om jobbar med tjänsten Rusta och matcha på Arbetsförmedlingens hemsida. I Stockholm (Solna) är vårt så kallade kallade KA-nummer för Stockholmsområdet är 10069348.

 

Individiellt stöd

Rusta betyder att du får de verktyg och de kunskaper som behövs för att komma vidare i yrkeslivet. För det första behöver du göra en ordentlig plan utifrån det du kan och vill. Du har unika kompetenser och erfarenheter. Vad för jobb kan du tänka dig och vad brinner du för? Du får hjälp med studie- och yrkesvägledning för att ta reda på vilken som är en rimlig väg framåt för dig. Vi jobbar med dina ansökningshandlingar och ser till att de är slagkraftiga och bra. Hur ska du lyckas med intervjun är också något vi arbetar med tillsammans. Känns det tufft och svårt att hålla motivationen uppe hjälper din coach dig med att peppa och stötta.

Matcha betyder att vi tar reda på vilka jobb som finns att söka och som matchar dina kompetenser och önskemål. Vi utnyttjar både vårt breda nätverk med kontakter och du får jobba med att hitta både utannonserade jobb och framförallt jobben på den dolda arbetsmarknaden. Kom ihåg att vi inte har en hemlig påse med lediga jobb att plocka ur, men via våra nätverk på arbetsmarknaden i Stockholm kan vi få reda på var det finns företag som behöver anställa och om du matchar det som krävs får du möjlighet att söka jobbet före alla andra.

 

Exempel på sånt som ingår i Rusta och matcha

  • Kartläggning av vad du kan och vad du vill
  • Planering av hur du ska lägga upp ditt jobbsökande
  • Ta fram bra cv och jobba med personligt brev
  • Jobbmatchning där dina kompetenser matchas mot lediga jobb
  • Uppföljning av sökta jobb
  • Arbetsgivarkontakter
  • Förbereda och träna på arbetsintervjuer
  • Studie- och yrkesvägledning
  • Hjälp med att hitta och söka utbildning
  • Motiverande samtal

För vem finns Rusta och matcha?

Rusta och matcha finns för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen i Stockholm och behöver extra stöd av olika anledningar. Tjänsten är till för dig som av olika anledningar står lite längre från arbetsmarknaden än andra arbetssökande. När du fått besked av Arbetsförmedlingen att du ska hjälp av en jobbcoach via Rusta och matcha är det du själv som väljer från vilken leverantör din jobbcoach ska komma och då kan du välja Aventus. 

 

Hur kan jag få hjälp?

Är du intresserad av att få hjälp av en coach från Aventus kontaktar du din Arbetsförmedling och frågar om du kan få Rusta och matcha. När Arbetsförmedlingen har sagt ja loggar du in på Mina sidor och går till din planering. Klicka dig vidare till söksidan för leverantörer och leta rätt på Aventus. Antingen söker du på namnet eller så anger du vårt så kallade KA-nummer som är 10069348.

När du valt att du vill att Aventus ska hjälpa dig kommer du att bli kontaktad av din jobbcoach. Du kommer få en tid då ni ska träffas första gången. 

Tillsammans med din jobbcoach kommer ni att lägga upp en plan för hur ni ska jobba tillsammans för att du ska hitta ett jobb eller en utbildning så fort som möjligt. Du kommer att ha ett enskilt samtal minst en gång var fjortonde dag, men ni har löpande kontakt mellan samtalen.

Vi börjar alltid med en ordentlig genomgång av vad du vill och vad du kan jobba med. Vilka erfarenheter och vilka kompetenser har du och vad ser du för dig i framtiden? Ni går igenom hur du gjort med ditt jobbsökande hittills och letar efter nycklar för att se vad som kan göras annorlunda för att komma närmare målet.

 

Öppettider Stockholm (Solna)

 

     Tisdag 8-12

     Onsdag 8-12

     Torsdag 8-12

     Fredag 8-12

Kontaktperson Stockholm (Solna)

 

Sonja Österberg

  ☎ Telefon: 076-113 78 80

  ✉ E-post: sonja.osterberg@aventus.se

  KA-nummer: 10069348

 

Här finns vi i Stockholm

Våra lokaler för dig som bor i Stockholmsområdet ligger lätt tillgängliga på Skytteholmsvägen 2 i Solna. Om du åker kollektivt är det 300 meter att gå och kommer du med bil finns bra parkeringsmöjligheter precis utanför.

Vi ligger fint till för dig som bor i t. ex Danderyd, Sundbyberg, Bromma men det är som sagt lätt att ta sig hit även längre ifrån.

Rusta och matcha

Vill du få hjälp av en jobbcoach? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 Du måste ange ditt namn
 Saknar svar
 Saknar svar
 Du måste ange ditt telefonnummer
 Du måste ange din mejladress
 Du måste ange ort
 Du måste skriva ett meddelande
 Du måste godkänna att vi lagrar dina personuppgifer
Skicka
* Här kan du läsa om hur vi tar hand om dina personuppgifter